top of page

OHJAAJAKSI TAI VAPAAEHTOISEKSI SÄRÖN BANDILEIRILLE? // 18.–22.7.2023

Särö järjestää tänäkin vuonna vapaaehtoisvoimin suositun bändileirin tytöille, naisille, trans-*, sukupuoleltaan moninaisille ja ei-binääreille ihmisille. Nyt juuri sinulla on mahtava mahdollisuus päästä mukaan tukemaan uusien bändien syntymistä, edistämään tasa-arvoisempaa musamaailmaa ja aistimaan ainutkertaista leiritunnelmaa! Leiri pidetään tiistaista lauantaihin 18.–22.7.2023 Oranssilla Helsingin Suvilahdessa. Leirin puitteet rakennetaan yhdessä maanantaina 17.7. ja leirin purku tapahtuu leirin jälkeen 23.7. sunnuntaina. Etsimme ohjaajia (soitinohjaajia ja bändikoutseja), leirikokkia ja vapaaehtoisia muihin rooleihin toteuttamaan leiriä yhdessä, aiempina vuosina tutuksi tulleen ja hyväksi hioutuneen konseptin pohjalta.

Miten leiri etenee? Bändileirin alussa osallistujat kokeilevat soitinohjaajien johdolla erilaisia soittimia, oppivat niiden perusteita ja tunnustelevat, mitä instrumenttia tekisi mieli soittaa. Sen jälkeen ohjaajat jakavat leiriläiset bändeihin sen perusteella, minkä tyylistä musiikkia he haluavat tehdä ja millä instrumentilla. Bändeissä leiriläiset alkavat tehdä omia kappaleita: he kehittelevät sointukiertoja, kirjoittavat sanoituksia ja opettelevat soittamaan yhdessä. Jokaisella bändillä on tukenaan oma bändiohjaaja. Omassa instrumentissa on mahdollista saada myös yksityisohjausta soitinohjaajalta.

Leiriohjelmaan kuuluvat myös loppukonserttiin valmistautuminen, bändikuvien ottaminen ja bändijulisteen askartelu. Lisäksi leirillä on erilaisia työpajoja, joissa harjoitellaan bänditoimintaa tukevia taitoja. Viikko huipentuu loppukonserttiin, jossa bändit nousevat lavalle esittämään leirin aikana tekemänsä kappaleen muille leiriläisille ja läheisilleen. Tehtävät leirillä

Bändiohjaaja: vastaa bändinsä biisin muodostumisesta auttaen ja tukien biisinteon ja soittimien kanssa, vastaa bändinsä hyvinvoinnista ja viihtymisestä ehkäisten tai ratkaisten mahdollisia konflikteja, edistää yhteishengen luomista.

Soitin- tai lauluohjaaja: ohjaa leirin ensimmäisenä päivänä soitinkarusellissa (rummut, kitara, basso tai laulu), antaa yksityisohjausta.

Leirihost: huolehtii leiriyhteistön hengestä ja turvallisemman tilan periaatteiden noudattamisesta, toimii leirituottajan apuna leirillä, vastaa aikataulujen noudattamisesta, huolehtii leiriläisten ja ohjaajien hyvinvoinnista ja jaksamisesta, vetää fiilisrinkejä.

Kokki: vastaa kokonaisuudessaan ruoasta, juomasta ja niiden budjetista. Sisältää vegaanisen aamupalan, lounaan ja välipalan teon noin 30 hlölle.

Apukokki: vastaa ruoanvalmistuksesta kokin kanssa sovitusti.

Biisin rakenne -työpajan vetäjä: työpaja biisien rakenteesta, antaa leiriläisille valmiudet aloittaa työstämään omia biisejä (ke 19.7.).

Lyriikkapajan vetäjä: inspiroi leiriläisiä omien lyriikoiden luomisessa (ke 19.7.).

Työpajan vetäjä (1): “aivot narikkaan”-tunti, ei tarvitse liittyä musiikkiin tai bänditoimintaan. Aiempina vuosina ollut esim. joogaa, danceokea, skeittausta ja graffitien maalaamista. Ehdota!

Työpajan vetäjä (2): bänditoimintaa/esiintymistä/luovuutta tmv tukeva työpaja. Aiemmin ollut mm. impropajaa, esiintymisjännityksen purkamista.. Ehdota!

Valokuvaaja: bändi- ja keikkakuvien otto leirin viimeisenä päivänä (la 22.7.), lisäksi yhtenä päivänä viikon aikana fiiliskuvia leiriltä.

Some-vastaava: tuottaa leirin aikana sisältöä Särön someen (instastoorit yms).

Miksaaja ja äänittäjä: biisien äänittäminen, soundcheck ja keikan miksaus leirin viimeisenä päivänä (la 22.7.).

Loppukeikan videokuvaaja: vastaa loppukeikan videoinnista.

Loppukeikan juontaja: Esittelee Särön ja bändileirin konseptin lyhyesti yleisölle, juontaa bändit lavalle.

Lisäksi tarvitsemme vapaaehtoisia soittokamojen roudaamiseen, Oranssin leirikuntoon laittoon maanantaina 18.7. sekä leirin purkamiseen sunnuntaina 23.7.!

Bändikoutseille, leirihostille, kokeille ja valokuvaajalle maksetaan nimellinen palkkio. Ilmoittaudu mukaan toteuttamaan kesän parasta viikkoa lomakkeella tai kysy lisää tuottaja@saromusiikki.fi / Jasmina


PS. Ilmoittautuminen leiriläiseksi leirille alkaa ihan muutaman päivän päästä, tilaa uutiskirje ja stay tuned niin tiedät milloin!

155 views0 comments

Comentarios


bottom of page