top of page

OHJAAJAKSI TAI VAPAAEHTOISEKSI SÄRÖN BÄNDILEIRILLE 15.–19.7.2024?

Updated: Apr 30
Haluatko mukaan telemään kesän parasta viikkoa ja yhdenvertaisdempaa musiikkimaailmaa? Tule hommiin Särön aikuisten bändileirille heinäkuussa! Leiri pidetään Oranssilla 15.–19.7.2024. Särö järjestää tänäkin vuonna vapaaehtoisvoimin suositun bändileirin tytöille, naisille, trans*, sukupuoleltaan moninaisille ja ei-binääreille ihmisille. Leiri pidetään 15.–19.7.2023 Oranssilla Helsingin Suvilahdessa. Leirin puitteet rakennetaan yhdessä sunnuntaina 14.7. ja leirin purku tapahtuu leirin jälkeen lauantaina 20.7. 

Etsimme Särön bändileirille ohjaajia (soitinohjaajia ja bändikoutseja), leirikokkia ja vapaaehtoisia muihin rooleihin toteuttamaan leiriä yhdessä, aiempina vuosina tutuksi tulleen ja hyväksi hioutuneen konseptin pohjalta. Osallistuaksesi leirin tehtäviin sinun ei tarvitse olla minkään alan ammattilainen, kiinnostus ja innostus riittää. Jos olet esimerkiksi entinen leiriläinen tai muuten vain Särön toiminnasta innostunut, sinulla on tässä mahtava mahdollisuus päästä mukaan mahdollistamaan uusien bändien syntymistä, edistämään tasa-arvoisempaa musamaailmaa ja aistimaan leiritunnelmaa! Ilmoittaudu lomakkeella, ja kerro missä tehtävissä ja minä päivinä olisit käytettävissä.Miten bändileiri etenee?

Särön bändileiri on viisipäiväinen päiväleiri. Bändileirin alussa osallistujat kokeilevat erilaisia soittimia, oppivat soitinohjaajilta niiden perusteita ja tunnustelevat, mitä instrumenttia tekisi mieli soittaa. Ensimmäisen leiripäivän päätteeksi ohjaajat jakavat leiriläiset bändeihin sen perusteella, minkä tyylistä musiikkia osallistujat haluavat tehdä ja millä instrumentilla. Toisena leiripäivänä leiriläiset alkavat tehdä omia kappaleita uusissa bändeissään: Bändit kehittelevät sointukiertoja, kirjoittavat sanoituksia ja opettelevat soittamaan yhdessä. Teknisen ja luovan toiminnan ohella kyse on siis tiimityöskentelystä, yhteisöllisyydeen ja yhteenkuuluvuuden rakentamisesta. Koko leirin ajan bändien mukana on auttamassa omat bändikohtaiset ohjaajat eli bändikoutsit. Leiriläisten on mahdollisuus saada myös yksilöllistä soitonohjausta oman taitotasonsa mukaan. Leiri huipentuu loppukeikkaan, jossa bändit nousevat lavalle esittämään leirin aikana tekemänsä kappaleen muille leiriläisille, perheenjäsenille ja kavereille. Bänditreenien lisäksi leirillä on erilaisia työpajoja, joissa harjoitellaan bänditoimintaa tukevia taitoja. Oman mausteensa leiritoimintaan tuovat loppukonserttiin valmistautuminen ja bändikuvien ottaminen.

Tehtäviä leirillä

 • Bändiohjaaja: vastaa bändinsä biisin muodostumisesta auttaen ja tukien biisinteon ja soittimien kanssa, vastaa bändinsä hyvinvoinnista ja viihtymisestä ennaltaehkäisten tai ratkaisten mahdollisia konflikteja, edistäen yhteishengen luomista. 

 • Soitin- tai lauluohjaaja: ohjaa leirin ensimmäisenä päivänä soitinkarusellissa (rummut, kitara, basso tai laulu), antaa yksityisohjausta instrumentissa viikon puolivälissä. 

 • Leirihost: huolehtii leiriyhteisön hengestä ja turvallisemman tilan periaatteiden noudattamisesta, toimii leirituottajan apuna leirillä, vastaa aikataulujen noudattamisesta, huolehtii leiriläisten ja ohjaajien hyvinvoinnista ja jaksamisesta, vetää päivittäisiä fiilisrinkejä. 

 • Kokki: vastaa kokonaisuudessaan ruoasta, juomasta ja niiden budjetista. Sisältää vegaanisen aamupalan, lounaan ja välipalan teon noin 30 hlölle.

 • Apukokki: avustaa ruoanvalmistuksessa kokin kanssa sovittavalla tavalla.

 • Biisin rakenne -työpajan vetäjä: työpaja biisien rakenteesta, antaa leiriläisille valmiudet aloittaa työstämään omia biisejä (ti 16.7.).

 • Lyriikkapajan vetäjä: inspiroi leiriläisiä omien lyriikoiden luomisessa (ti 16.7.).

 • Työpajan vetäjä (1): “aivot narikkaan”-tunti, ei tarvitse liittyä musiikkiin tai bänditoimintaan. Aiempina vuosina ollut esim. joogaa, danceokea, skeittausta ja graffitien maalaamista. Ehdota omaa työpajaa!

 • Työpajan vetäjä (2): bänditoimintaa/esiintymistä/luovuutta tmv tukeva työpaja. Aiemmin ollut mm. impropajaa, esiintymisjännityksen purkamista.. Ehdota omaa työpajaa!

 • Some-vastaava: tuottaa leirin aikana sisältöä Särön someen (instastoorit jne.).

 • Valokuvaaja: bändi- ja keikkakuvien otto leirin viimeisenä päivänä (pe 19.7.), lisäksi yhtenä muuna leiriviikon päivänä fiiliskuvia leiriltä. 

 • Miksaaja ja äänittäjä: biisien äänittäminen, soundcheck ja keikan miksaus leirin viimeisenä päivänä (pe 19.7.).

 • Loppukeikan videokuvaaja: vastaa loppukeikan videoinnista.

 • Loppukeikan juontaja: Esittelee Särön ja bändileirin konseptin lyhyesti yleisölle, juontaa bändit lavalle.

Lisäksi tarvitsemme vapaaehtoisia apukäsiä ja kuskin (b-kortilla ajettava pakettiauto) soittokamojen roudaamiseen, Oranssin leirikuntoon laittoon sunnuntaina 14.7. sekä purkamiseen lauantaina 20.7.! 

Bändikoutseille, leirihostille, kokeille ja valokuvaajalle maksetaan leirillä työskentelystä pieni palkkio. Ilmoittaudu lomakkeella, ja kerro missä tehtävissä ja minä päivinä olisit käytettävissä.

Kysymyksiin vastaa mielellään leirin tuottaja Laura: tuottaja@saromusiikki.fi 

83 views0 comments

Comments


bottom of page